Продуктова Сесия DogTag.bg

Днеска ще ви запозная с последния проект кой заснех за DogTag.bg . Във връзка с разширяване  и обновяване на бизнеса им, трябваше да се заснеме продуктова сесия на различните видове медальони.

Накратко Дог Таг предлагат военни медальони идентични с тези, които се използват в американската армия. Самите медальони са направени от неръждаема стомана и щамповани с информация по желание на клиента. Повече за продуктите може да намерите на адрес www.dogtag.bg .

За мое щастие ми беше предоставена пълна свобода на работа, като имах възможността да пресъздам продуктите по начин, по които аз мисля че е подходящ. Получиха се доста добри кадри които удовлетворяваха не само мен като автор, но и клиента, което е най-важното.

Заснемането на продукти от този тип винаги е малко предизвикателство, понеже медальоните са метални и отразяват всичко около тях.  В същото време е важно както да се пресъздаде релефа на самия метал, така и надписа върху него.

След като осъществихме контакт с клиента и обсъдихме идеята на сесията, ми беше предоставена информация с неговите изисквания, както и разнообразие от продуктовата гама която да съчетая по подходящ за снимките начин.

Следващата стъпка беше да преровя склада с фонове и материали, в търсене на нещо подходящо за тези продукти. Това което намерих се връзваше перфектно с темата на нашата сесия.  Заредих „оръжието“ ( да се чете осветлението :) ) и се приготвих за „битка“ ( снимки).

Замисъла беше да се фотографират отделно единични и двойни комплекти, няколко макро снимки и общи кадри. Снимайки единични комплекти осветление може лесно да се нагласи, но когато  в кадъра влизат два или повече метални продукта нещата стават малко по-сложни.

В процеса на работа изпробвах различни гледни точки и фонове, за да може клиента да реши кои му допадат най-много. Ето и няколко примера от готовите кадри :

Следващата двойка е двоен медальон и една от макро снимките. Тук съм сложил и лек нюанс който според мен прави снимките по-интересни. Поради близостта на продуктите до фона е много важно да се напипа правилното осветление за да могат да изпъкнат, а не да се слеят с фона.

Любимите ми кадри са следващите два. Това са общи кадри на различните видове медальони които предлагат от фирмата.

Предизвикателството беше по-голямо при фотографията вдясно. При нея имаме 5 отделни метални повърхности които са разположени не само в различни точки на кадъра, но и са различен вид метал. В допълнение на това имаме и плат за фон които трябва да бъде осветен по съвсем различен начин от метала.

Все пак в крайна сметка, с употребата на няколко източника на светлина, мисля че се получи една добра рекламна фотография.


ПРОФЕСИОНАЛЕН ФОТОГРАФПРОДУКТОВА ФОТОГРАФИЯ  | ФОТОГРАФ  | КАТАЛОЖНА ФОТОГРАФИЯ  | РЕКЛАМНА ФОТОГРАФИЯ |
 ЗАСНЕМАНЕ НА ПРОДУКТИ | КУЛИНАРНА ФОТОГРАФИЯ | ПРЕДМЕТНА ФОТОГРАФИЯ | ФОТОГРАФ
Share

Leave a Reply


All Rights Reserved. Всички снимки, фотографии и изображения на този сайт са със запазани авторски права. Употребата им без писмено разрешение от автора са забранени

ПРОФЕСИОНАЛЕН ФОТОГРАФ | ПРОДУКТОВА ФОТОГРАФИЯ | КУЛИНАРНА ФОТОГРАФИЯ | АРХИТЕКТУРНА ФОТОГРАФИЯ

Designed/Developed by Lloyd Armbrust & hot, fresh, coffee.